Det händer så mycket nu

Det händer så mycket just nu att jag inte hunnit skriva på flera dagar. Vi har mycket att göra i skolan och jag har dessutom hamnat efter med lite grejer eftersom att jag var sjuk en vecka så jag har extra mycket att göra. Allt med dansen har varit kaotiskt mycket och idag har jag lyckats göra illa mig också. Jag kan inte lyfta ena benet för min ljumske/höft är inte vad den har varit. Ont gör det...

Jag och Louise håller på att koreografera tillsammans i skolan och det är jättekul, det känns som att det går väldigt bra :)

På fredag ska jag och hela familjen åka till min syster i Göteborg och fira mammas 50-års dag. Det ska bli helmysigt och jag hoppas verkligen att det blir en lyckad helg :)

I måndags hade jag, mina brorsor och Marie snöbollskrig. Det var helkul men mina knän är helt blåslagna nu. Det började med att vi åkte pulka men slutade med snöbollskrig. Jag tog lite fina bilder men de har jag inte på den här datorn så ni får se dem senare.

 

Hur kan det komma sig?

Nu har jag inte uppdaterat på flera dagar för jag har bara jobbat och jobbat och nu har jag fått flera kommentarer än någonsin på en massa olika inlägg. Glad blir jag men lite fundersam, ska jag blogga mer sällan för att få fler kommentarer?

Marie - Jo nu kan jag hålla med om att det är vinter
Felicia - Du är vacker gumman och jag vet att du kan om du bara vill
Julia - Kallt är det men du får sätta på dig varma kläder så kan vi träffas och fika någon gång
Malin - Jag ska köpa dig en guldfisk som kan göra konster  
 

Det glittrar i min trädgård

I går kväll när jag skulle gå och lägga mig så tittade jag ut genom mitt fönster och där var det så vackert. Det gnistrade och glittrade av frost i hela trädgården. Å så mysigt det kan vara med höst ändå *ler*

 

I mitt kök

I mitt kök skulle jag vilja att det här fina bordet med tillhörande stol stod.

 

Och på bordet skulle jag servera något gott i de här fina skålarna.


Och även fast jag inte har lärt mig att tycka om sushi än så blev jag kär i det här fina setet.


Allt det här hittade jag på DUKA´s hemsida. Möblerna är från serien Kungsholmen och porslinet från serien Kanpai.

Vad tycker ni, hiss eller diss?

 


Ledig

Idag är jag ledig...eller nästan i alla fall. Jag har en liten hemuppgift jag ska göra men det ska inte ta så lång tid. Just nu sitter jag hemma hos älsklingen och ska snart äta en lite försenad frukost :) Igårkväll var vi hemma hos hans mamma och Calle. Calle är knäpp för han bestämde att vi skulle grilla även fast det snöade. Det var kallt men smakade underbart!

Nu är jag frisk igen, i stort sett, hurra! Så idag blir det dans :) Är lite osäker på huruvida jag ska ta alla tre klasser eller inte men det löser sig nog. Det känns ju dumt att träna för mycket så att jag blir sjuk igen men jag får väl gå dit och se hur det känns antar jag.

Jag ska träffa Påntus idag. Har inte träffat honom på jättelänge för han har bott i norrland ett tag men nu är han hemma igen :) Ska bli roligt. Kanske tas det lite bilder som jag kan lägga upp här sen. Jag ska försöka att komma ihåg kameran.

Jag sitter inte vid min dator så jag har inte mina inspirationsbilder här tyvärr men jag kanske kommer med något nytt att tipsa eller diskutera om senare idag, vem vet?

Måste som avslut skriva att jag vet att min sida kan se lite konstig ut på vissa skärmar, min huvudbild hamnar snett beroende på vad för sorts skärm man har och det är inte riktigt meningen men jag vet inte hur jag ska få den att hamna i mitten för alla. Någon som har ett tips?

 

En månad kvar!

Idag är det exakt en månad kvar tills vi åker till Thailand! Det känns så himla bra men helt otroligt. Tiden har gått så snabbt att jag knappt kan tro på det, jag hoppas bara att den lugnar ner sig lite när vi är i Thailand så att vi hinner njuta ordentligt.

Jag har alla mina helger planerade fram tills vi åker...det kommer att gå så fort!

Häftig bild

Riktigt tuff bild

Den här bilden är tagen av Nathaniel Brooks för The New York Times. Bilden tilltalar mig på något vis så jag ville publicera den här. Om ni klickar på länken så får ni se hela reportaget med en hel del häftiga bilder.

 

Vilken färg har en tiger?

Det här blir ett blandat inlägg. Först ska jag skälla/klaga lite och sedan ska ni få lite tips och funderingar och självklart lite uppdateringar om min dag.

Jag ska börja med att säga att jag är besviken på er läsare för att ni är så dåliga på att kommentera (gäller inte alla). Hur roligt är det inte att få kommentarer? Om jag ställer en fråga eller tycker någonting så vill jag självklart att ni ska svara eller också tycka någonting. Självklart så svarar jag på det ni skriver, antingen här eller på er blogg om ni har någon. Överst på min önskelista står fler kommentarer på bloggen!

Nästa punkt är ett klagomål, men inte till er läsare :) Utan till mina lärare. Jag har ju som ni vet varit sjuk och då har jag mailat mina lärare och frågat saker så att jag inte ska komma efter, men får jag något svar? Icke! Jag blir så trött. Vad har de mail för om de inte svarar? Här försöker jag vara en ansvarstagande studerande men det blir svårt utan ansvarstagande lärare.

Så - nu får det vara slut med negativitet i det här inlägget. Jag ska tipsa om två hemsidor för vegetarisk mat. Jag är inte vegeterian men jag tycker att det är bra att äta vegetarisk mat eftersom att det är mycket bättre för miljön. Jag försöker att äta vegetariskt i skolan och har blivit förälskad i falafel. Då ska ni veta att jag är väldigt svårflörtad när det kommer till mat och speciellt grönsaker, bönor och linser etc så det är ett stort steg för mig :) Jag skulle nog inte vara en särsklit bra vegeterian då jag inte tror att man överlever särskilt länge på grönsallad och morötter men det är ändå viktigt att försöka äta mycket grönsaker. Så - för att få inspiration så hittade jag de här två hemsidorna med en massa recept på vegetarisk mat. Helt klart värt att kolla upp tycker jag.

Den första sidan heter Vegetariskt.com och där kan man lägga in egna recept, söka efter andras recept, läsa bloggar och få tips på restauranger mm.

Den andra sidan heter Vegomums.com och är en sida där man kan hitta recept som är vegetariska och ekomedvetna, de har också teman där man bl.a kan läsa om hur man sätter ihop ett vegetariskt julbord mm.

Ni ska också få en uppdatering av min dag men den har inte varit så händelserik så det finns inte mycket att skriva om. Jag har kollat ikapp på Desperate Housewives så nu ligger jag i fas inför kvällens avsnitt. Jag har också kollat på filmen Vägen Ut som är en supermysig och delvis ganska hemsk svensk film som handlar om en skådespelare som ska sätta upp en pjäs med några fångar på Kumlaanstalten. Det låter kanske inte som en höjdarfilm men det är många duktiga svenska skådespelare med och den är faktiskt bra.

Vägen Ut

Förutom att ligga och slöa så har jag målat lite, skulle vara sofistikerad och måla med penslar men det slutade med att jag satt med hela fingrarna fulla med färg. Med vad gör det? Det blir så mycket bättre då. Den stora frågan är bara; vilken fär har egentligen en tiger?

 

Nej nej nej!

Guess what! Jag är fortfarande sjuk... *suck* Vad är det här för en envis förkylning egentligen? Jag är trött på att vara sjuk och på att ligga hemma hela dagarna, dessutom har jag visst råkat smitta Lillebror så att han ska också ligga hemma idag. Jag trodde verkligen att jag skulle kunna gå till skolan idag, men icke. Vaknar mitt i natten med världens värsta huvudvärk och den håller i sig. Dessutom vill inte hostan släppa och jag har mer ont i halsen än igår. BLÄ!

Det värsta är att jag missar Kajsas klass som jag skulle tagit extra idag. Och jazzen...

Stackars mig (okej det finns de som har det värre men det känns lite så just nu...)

 

I have a dream

Jag sa att jag hade en dröm om att mitt rum skulle ha högt  tak och stora fönster. Sen hittade jag de här bilderna tagna av Bruce Buck för The New York Times...







  

 

Mellan två världar

Just nu känns det som att jag lever mellan två världar. Halva mig lever här hemma i Sverige och tycker att det ska bli helmysigt med December och advent och frost på marken och pepparkakor.

Den andra halvan av mig drömmer sig bort till varmare länder, till sol, bad, flip-flops och sommarklänningar. Långa, lata dagar på stranden och varma kvällar med långa middagar under bar himmel.

Den första halvan blev jättelycklig av att se Lindex nya underklädesreklam med jultema som är så fin. Om ni följer länken och trycker på Se Film så får ni också se allt det vackra och mysiga.

Den andra halvan blev hur inspirerad som helst av de här fotona som är tagna av John Maier för The New York Times:

Här skulle jag kunna tänka mig att bo

Fin utsikt

Helt ok uteplats

Häftigt kök

Middag för många

En dröm

Det här är rena paradiset i den andra halvans ögon.

Är det någon mer än jag som har en smärre personlighetsklyvning?

 

Inzzzpirerad



Jag blev så inspirerad idag när jag satt och kikade runt på lite hemsidor, nu tänkte jag dela med mig av det jag hittat. Dessa vackra kuddar hittade jag på en hemsida som heter Pine Cone Hill. De har hur mycket fina saker som helst. Där hittade jag även de här fina:

  

Jag tittade på Design Simon & Tomas alldeles nyss (tv3) och de tycker att man bara ska ha vita sängkläder men det är ju så gulligt och romantiskt med dessa också.

Jag har också varit inne på The New York Times hemsida och blivit inspirerad av detta:

  

Det är viktigt med hur man inreder sitt sovrum. Man spenderar trots allt en tredjedel av sitt liv i sängen och då är det viktigt att man trivs. Det måste finnas plats för avkoppling och nedvarvning i ett sovrum. Och vad man än gör bråka inte i sovrummet eller i sängen. I sängen ska man sova eller ha sex - inget annat!

Om jag fick drömma så skulle mitt sovrum ha högre i tak och flera stora fönster.
Hur ser ditt drömrum ut?

 

Hemma igen *suck*

Nu sitter jag här igen, vid datorn, när jag egentligen borde vara på väg hemifrån med danskläderna i bagaget. Men så blev det inte denna gång heller utan jag är fast här hemma med halsont och hosta. Och då vet vi ju att det inte blir någon träning.

Istället ska jag ägna mig åt vidare dansanalyser, lite mat och kanske hjälpa mamma med vad hon nu pysslar med. Känns inte alls lika roligt som det hade varit att dra till skolan och dansa, men vad gör man? Det som stör mig lite extra är att det idag var "uttagning" i skolan för de fyra i klassen som ska få dansa extra och sedan uppträda med det. Egentligen gör det mig inget men det hade ju varit kul att veta om jag hade fått vara med eller inte. Now I´ll never know.

Viktresultatet efter förra veckans våldsamma svängningar blev -1 kg. Vilket är bra! Det känns lagom och bra eftersom att jag inte tränade och åt ganska (läs väldigt) onyttigt i helgen. Då kan man inte förvänta sig några underverk.

Igår såg jag sötaste bilderna på Älsklingens kusinbarn som bara är någon vecka gammal. Hur söt som helst! Fast hur många bebisar är inte söta liksom?

  

Titta! Vad va´det jag sa? Söt, söt, söt

 

Nytt rekord!

Idag har jag slagit nytt rekord på min blogg, så många läsare som jag haft idag har jag aldrig haft förut. Så har du läst idag så har du varit med om något historiskt! *ler*

Ni kanske såg mitt arga inlägg tidigare idag, det ändrades ganska fort. Jag kom ut ur huset och fick middag som älsklingen lagade åt mig, sin mamma och Calle. Visserligen fick vi kyckling som ajg inte ville ha men det var supergott så nu gör det mig inget. Kyckling påstås ju vara nyttigt också så det är bara bra.

Vi tittade på film, först Livet är Underbart och sedan början på The Bourne Identity. Men innan vi tittat klart så var det läggdags för lilla Calle så vi fick åka hem igen (Calle är inte så liten egentligen, vuxen faktiskt, men han ska upp klockan fem och flyga så då var han tvungen att gå och lägga sig i tid). Det är alltid så roligt att träffa de två. De är så söta och glada tillsammans och vi diskuterar alltid en massa intressanta saker. Jag blir så glad! *ler stort*

Jag fick med mig älsklingen hem igen haha så nu har jag sällskap även i natt. Mysigt!

 

Analysera är ett svårt ord



Den här låten ska jag skriva en analys på, älskar det här klippet! Hiss eller diss?
 
 

Dessa vill jag ha

Jag hittade den här fina bilden på Mio´s hemsida. Jag tycker att dessa är helcoola, lite speciella och inte så Svenssontrist som det lätt blir i detta land.

Mysiga

Vad tycker ni om dessa, hiss eller diss?
 
 

Det ramlar jättestora snöflingor utanför mitt fönster

Är det vinter nu? När snön bara rasar ner utanför fönstret, är det vinter då? Det är ju november så det kanske räknas som en vintermånad. Fast det är ju plusgrader så den kommer ju bara att bli till slask och blött. Men Lillebror är glad, han vill ju bara åka skidor. Nya skidglasögon har han köpt redan även fast familjen (inte jag dock) inte ska till alperna förräns i februari. Och ett annat tecken på att det är vinter är ju att Lillebror går runt i shorts här hemma. Det gör han alltid på vintern. Jag tor att han har en skruv lös...



Så här stora är flingorna



Och så här ser det ut utanför mig just nu...
 

Argt inlägg!

Nu är jag trött på det här! Jag har suttit hemma, instängd sen i onsdags kväll och alla andra gör en massa roliga saker och tränar men jag är bara sjuk så jag kan inte träna. Så nu är jag tjurig och ledsen! Och jag vill inte äta jävla kyckling till middag igen! Vi äter jämt kyckling här. BLÄ!

 

Om jag fick välja

Jag drömmer ju om att flytta hemifrån och idag i min ensamhet så har jag kikat runt lite och hittat några fina saker som jag har placerat i min dröm.

I min dröm så öppnar ni dörren till min lägenhet och hänger av er era jackor, mössor och vantar på den här fina klädhängaren från Indiska.



Eftersom att ni är kalla från att ha varit ute i höstmörkret blir ni varma och glada när min lägenhet lyses upp av såhär fina och mysiga ljuslyktor.

  
Dessa också från Indiska.

Ni sätter er i min stora mysiga soffa där jag bunkrat upp med så här fina kuddar, några diskreta för mys och några färgglada för att bryta av. Båda från IKEA.

 
Runt era frusna ben får ni linda den här fina pläden från IKEA.

När ni satt er tillrätta så serverar jag te i de här söta kopparna från Indiska medan du betraktar den vackra tavlan föreställande Marylin Monroe som hänger på en av väggarna. Tavlan är från Gallerix och kopparna självklart från Indiska.





När ni har druckit ur teet och värmt er lite är det dags att vandra vidare i livet. Hoppas ni njöt av att ta del av min dröm och välkommna igen.


Fy för MrSvensson!

Just nu, när jag skriver detta, görs det reklam för mrsvensson på min blogg. Det står att man kan köpa saker så himmla billigt men om man kikar in och läser vad det faktiskt står så inser man rätt snabbt att det kan bli väldigt dyrt. Men så är det väl med allt, glöm aldrig att läsa det finstilta i kontraktet! Annars kan det gå illa. Man vill ju inte lära den hårda vägen...

Värdera din blogg

Det finns en hemsida där man kan skriva in sin bloggadress och få den värderad. Jag har ingen aning om vad de går på men min blogg blev värderad till 2 975 kronor. Lite roligt bara, testa själva så får ni se :)


Drömmer mig bort...

Nu sitter jag här och drömmer mig bort. I detta grå höstmörker så är det inte konstigt att man längtar bort. Men med en dryg månad kvar till Thailandsresan så känns det långt ifrån hopplöst. Ni ska få ta del av mina drömmar i form av bikinis och klänningar jag gärna flanerar runt i på stranden, dag som natt.



   

Sen så måste man ju ha något fint att ha på sig på jul och nyår. Till det har jag spanat in de här godingarna:



 

Den svarta är min favorit, en riktig drömklänning och den vita var så söt, speciellt bakifrån med rosett och allt så jag blev helt tagen. Den prickiga har en helsöt modell tycker jag och det blir väl något sådant jag får se min söta syster i till jul :)

Alla dessa fina kläder är från Nelly som är ett hett tips om man vill ha inspiration eller om man är sugen på lite Internetshopping. De har hur mycket fina kläder som helst. Me like.


Mer fint

Mysigt mode för mörka höstdagar

Jag hittade de här mysiga sakerna på H&M´s hemsida. Jag blev lite förälskad...

Prinsessan nummer 1

I detta blir jag en partyprinsessa

När man sitter i sin ensamhet med en ruskig förkylning är det alltid trevligt att drömma sig bort. Jag drömde mig hela vägen till H&M och hittade de här godingarna.

Tänk så fin jag skulle vara i dessa, jag skulle vara höstens partyprinsessa

Haha

Haha Nu syns min bild igen :) och den är i mitten också! Haha Jag är fortfarande sjuk och det suger :P Haha Jag har i alla fall ingen feber att tala om längre.

Förlåt vad flummigt det här blev då, är fortfarande lite feber-yr tror jag :P Men det ska nog gå över snart. Jag har precis insett att jag inte kommer att kunna dansa imorgon för att min hals fortfarande gör riktigt ont och då ska man aldrig träna! Så jag måste ringa till dansskolan och avboka.

Kanske, kanske får jag träffa älsklingen ikväll! Hoppas hoppas

Från i måndags har jag gått ner 2,4 kg! Det är ju inte så konstigt att man går ner i vikt när man är sjuk men det konstiga är att de två första kilona gick jag ner innan jag blev sjuk alltså från måndag morgon till onsdag morgon. Knäppt!

Nu ska jag gå och äta lite frukost så att jag blir frisk och stark och kan dansa på måndag igen! Hejja mig!

Världens än så länge sötaste unge!

Var bara tvungen att publicera en bild på världens hittils sötaste 8-månaders bebis! Nu är hon mer än ett år (men fortfarande lika söt) och springer runt som en liten vilde.

Och appropå bebisar så ska jag bli moster! I maj :) Det är jättespännande. Om två veckor ska vi åka och hälsa på min syster och hennes trolovade och se ifall hon har blivit någe tjock ännu hehe. Det ska bli jätteroligt att få träffa dem snart, det var ju så länge sen nu!

Feber

Fick en fråga om det var bloggstopp här på bloggen. Men så är icke fallet. Jag har haft mycket att göra och natten till igår blev jag sjuk och ligger hemma med feber och förkylning så därför har bloggarbetet varit litet. Kommer tillbaka starkt så fort jag blivit frisk!

Höstrusk

Höstlöv

En dag som denna då regnet bara öser ner måste man komma ihåg de fina höstdagar som precis passerat och vara glad över att vi har turen att faktiskt ha årstider i vårt avlånga land. Här får ni en bild som jag tog för ett tag sen så att ni kan minnas lättare.

Så svetten lackar

Idag har jag dansat modern dans. Vi dansade till en låt som heter Best of You och koreografin är ganska svårt för den är snabb och ganska teknisk men det är grymt roligt! Och svettigt. Efteråt hade vi lite styrka och sedan ett jättelångt stretchpass vilket var hur skönt som helst. Jag jobbat ju på min spagat så det är alltid bra att stretcha.



På vägen hem kikade jag in på Åhlens och handlade två kollegieblock och en jättefin knallrosa mapp som jag ska ha allt mitt skolarbete i. Me like.

Jag har ingen karaktär. Det är ett som är säkert. Bara ett konstaterande. Men man kan väl öva upp sådant också antar jag. Jag får öva. Öva. Öva. Öva.

Igår dansade jag ragga, näst sista klassen den här terminen :( Dansen vi dansade var jätterolig men svår för jag missade förra veckan så det var mycket att ta igen. Vi dansade till Watch dem roll.


Fixat om

Nu har jag fixat om. Bloggen har bytt namn för att passa vad den handlar om bättre, mig! Därför namnet egobloggen :) Url är dock den samma så det inte ska vara svårt att hitta hit :)

Ingen inspiration

Vet inte vad jag ska skriva, jag har liksom ingen inspiration och då blir det stendött här på bloggen. Men ni är så söta som ändå tittar in varje dag för att se om det stendöda har återuppstått.

De senaste två veckorna har varit katastrof när det kommer till att äta nyttigt. Men det är väl bara att ta nya tag imorgon då en ny vecka börjar. Det om något känns alltid trösterikt, det är alltid en ny dag imorgon. Ny dag = ny chans.

Jg har inte träffat min älskling på en vecka, kanske är det därför inspirationen tryter? Idag kommer han i alla fall hit lagom till middagen :) Ikväll blir det hembakt pizza, mums!

Valdags

Snart är det val i USA, spännande! Jag tycker att det ska bli helspännande. Får ligga i soffan hela natten och valvaka :) Jag hoppas verkligen att Barack Obama vinner. Jag tror att han är bäst dessutom vore det ju kul att få vara med om något så stort historiskt sett.

Idag dansade vi locking i skolan. Det var en gammal elev från Frysen som hade vår klass och det var hur kul som helst. Jag blev taggad till tusen och på helbra humör. Ikväll ska jag dansa jazz. Sista lektionen innan lovet var lyrisk jazz men jag tror att det blir något annat nu. Jag kommer inte ihåg den lyriska koreografin så jag hoppas på något annat :)

Jag kollade in en video på youtube där en kille lagt upp bilder på sig själv varje dag i 136 dagar och att se hans förvandling var ganska intressant. Man blir lite inspirerad men jag vet inte om jag skulle vilja lägga upp bilder på mig sådär. Kanske är det vad som behövs för att man verkligen ska hålla sig i skinnet. Han skriver att han gjort det för att han aldrig ska låta sig gå tillbaks till det gamla men är det verkligen det som krävs?

Se videon här och döm själva.


Nu var det fan dags :)

Festen i lördags var helkul, jag tog inga bilder men det togs bilder på festen och kanske kan man lägga beslag på dem. Jag får se. I sådana fall så publicerar jag självklar någon här :)
Det var en händelserik fest: Ett väggfast bord rasade, några fick hångla, några fick ligga och några blev ledsna. Många blev fulla. Precis som en hemmafest för folk runt tjugo ska vara :) Roligt hade jag i alla fall och det är väl huvudsaken?

Dagen efter var inte lika rolig. Jag sov bara fyra timmar så jag var extremt trött. Åkte hem från älsklingen och sov ytterligare fyra timmar innan jag blev människa igen :)

Hela mitt lov har varit en katastrof när det kommer till mat och träning. Det har varit mycket mat och onyttig mat kombinerat med ingen träning. Så jag var inte hoppfull när jag ställde mig på vågen i morse men tro det eller ej så hade jag ändå gått ner två hekto. Inte mycket men jag hade förväntat mig motsatsen. Måtten var detsamma som förra veckan på ett ungefär så jag vet inte om jag tappat muskler och lagt på mig fett istället. Fett är ju trots allt lättare än muskler så det är ju en teori.

Idag hade vi våra två första danspass i skolan, vi tog det rätt lugnt men det var skönt att komma igång igen. Jag var väldigt stel och det kändes ovant fast ändå välkänt.

Nu kom älsklingen hit så nu blir det inget mer skrivet :)

Happy Halloween

Höstlöv

Såhär mysigt har jag haft det hos min kära far. Den här bilden tog jag i morse när solen tittade fram mellan löven. Nu ska jag packa ihop mina grejer och sen ska jag åka på Halloweenfest, jag ska vara utklädd till mördad prostituerad. Kanske tar jag en bild som ni får se sen :)