2081-04-30

Det är datumet jag kommeratt dö. Då är jag 92,2 år gammal och har fått 8,9 extra år att leva tack vare min livsstil. I alla fall om man får tro på det testet  jag gjorde på en hemsida. Haha. Jag ramlade in på hemsidan av misstag och fick reda på när jag kommer att dö :) Mycket ska man höra innan örona ramlar av.

En sammanfattning

Nu var det ett tag sedan jag skrev igen, det har hänt så mycket och jag har tänkt flera gånger att det här ska jag skriva om på bloggen! men så har det inte blivit av. Och nu när jag väl sitter här så kommer jag inte alls ihåg allt som hänt sist jag skrev...knepigt.

Det som hänt under veckan är följande:

  - Fredag: Min underbara lillebror har fyllt år och han ska firas med släkten nästa helg. Jag jobbade på hans födelsedag vilket kändes väldigt trist :(

  - Fredag & Lördag: Jag har jobbat

  - Lördag: Min morbrors sambo fyllde 60 så vi var på en kombinerad födelsedags- och inflyttningsfest. De har precis flyttat till en stor villa på tyresö. Lite väl stor för två personer ikan tyckas men fritt val antar jag :) De hade hyrt in en kock som hade lagat en massa god mat och stod och grillade ute i trädgården. Hellyxigt!

  - Söndag: Jag har dansat en massa och efter raggan i söndags så kom min lärare till mig och berömde mig och sa att hon ville hjälpa mig att utvecklas ordentligt så att jag kan gå i en specialgrupp nästa år. Gulliga hon!

  -Söndag: Samma kväll så kom M och M över och jag, dem och älslingen hyrde en film som vi kollade på. Eller jag och älsklingen kollade. M och M hånglade mest för de är alldeles nykära :)

  - Måndag: Skolfotografering! Jag tror aldrig att jag har sett sur ut på ett skolfoto men i år kan det nog hända. Jag tog också ett löfte om att jag inte ska äta godis innan vi åker till thailand den 19e december.

  - Tisdag och Onsdag: Dans! Efter baletten i onsdags (igår) så sa min balettlärare att hon ville flytta upp mig till en svårare grupp :) Yay! Tyvärr så kan jag inte gå den gruppen för den är så tidig :( Men det är ändå positivt tycker jag!

  - Onsdag: Jag har fått benhinneinflammation :( Så jag har badat varmt och har både knästrumpor och benvärmare på mig, behandlar med antiinflammatorisk salva och hoppas på det bästa. Fan fan fan!!!

  - Idag (torsdag): Har gått ner i vikt sen förra veckan! Yeah vad jag är bra :)

Imorgon ska jag har muntligt prov i Matte C men det ska nog gå bra :) I helgen ska vi fira att mina (styv)farföräldrar har varit gifta i 55 år. Det tycker jag är ganska häftigt. Och på söndag ska jag antagligen äta middag ute med älsklingen och hans mamma.

Nu väntar jag på att lilla Fny ska komma hit och äta lunch med mig :)


Hemmalyx

Om jag hade skrivit igår så hade rubriken varit Aj, ont! Men igår fungerade inte internet här hemma för bredbandsbolaget är bara skit. Först fungerar inte telefonerna och sen kraschar internet och min kompis har inte haft telefon eller internet som fungerat på hela sommaren. SUCK!
Idag så har jag inte ont längre :) så det känns inte som någon bra rubrik. Idag mår jag prima, min älskling kom hit igår kväll och sov över här, han drog till jobbet vid elva och då satte jag mig för att kolla på tell me you love me och äta lite frukost. Sen gick jag upp och tog ett långt, varmt bad med olja i så nu är jag alldeles mjuk och len. Jag har gjort en hårinpackning och rakat benen också så jag är mjuk som en bebis. Snacka om hemmalyx!



Förutom allt spamys här hemma så är jag så himmla glad för att två av mina vänner har funnit varandra (jag sa ju det!). Det är så mysigt med kärlek, speciellt när den är nyfunnen. Andras lycka gör mig så glad så glad. Och är det inte mysigt att ha någon att kura ihop sig med framför en bra film nu när höstmörkret börjar krypa allt närmare? Oavsett om det är en vän eller en älskling så känns det alltid bra att inte vara ensam.



Och appropå kärlek, hur coolt är inte det här frimärket? Om jag skickade brev så skulle det här helt klat pryda mina :) Man kanske borde börja skriva kärleksbrev lite oftare...

Något annat som gör mig glad idag är dans! Igår så dansade jag street, en helnajs koreografi med min lärare T i skolan. Den var soft och rolig på samma gång, och lite annorlunda mot det vi brukar göra.

Idag är det LOCKING!!!! Roligt! Jag längtar! Det var så himmla kul förra veckan så jag ser verkligen fram emot det :) Efter lockingen är det matpaus och sedan streetdance och till sist streetjazz. Yeah!

Idag gjorde jag veckans vägning och jag har inte gått upp något vilket känns bra. Först när jag börjar träna går jag alltid upp något eller några kilo innan kilona sakta men säkert börjar droppa av. Så nu känns det som att det är på vändningspunkten och till nästa vecka hoppas jag på lite lättare vikt. Jag har ju lite kakfett på magen att bli av med :) hihi.

Nu har jag matte att göra och en diskmaskin som kräver urplockning så här kan jag ju inte sitta hela dagen även om det vore trevligt.

Jag ska nog sätta på soundtracket till den här underbara filmen! Alla som inte har sett den borde sätta det ena benet framför det andra och ta sig till närmsta biograf för att se den. Den är BÄST!



Igår, idag

Igår: Dans
Idag: Dans

Jag gör samma sak varje dag. Samma men ändå så olika.
Igår var det balett, idag var det modern dans, ikväll är det jazz.
Roligt är det, och bättre blir jag.



Det märks att det är höst, jag känner för förändring. Jag vill förändra mig själv, färga håret, köpa nya kläder, gjöra något annorlunda. Det känns i hela kroppen att nu är hösten här. Förut på höstarna så brukade jag skriva av mig jobbiga saker. Jag skrev dikter. Men nu finns det inte så mycket jobbigt att skriva om så jag tror inte att det kommer att gå så bra den här hösten. Men det ska jag ju inte klaga på.

Det känns som att jag inte har någon inspiration att skriva idag så hur roligt det här inlägget blir vet jag inte. Fast jag skulle kunna skriva om en bik jag läst. Den heter baby sug och är en helskruvad bok om en tjej som bestämmer sig för att hon vill ha barn. Så hon och hennes man börjar försöka men det går inte så bra för dem och hon tar till allt knasigare metoder, allt från att stå på huvudet efter sex till att käka hormonpiller som hon blir knäpp av. Dessutom så får man fälja hennes singelkompis på en del speciella dejter. Boken var så pass rolig att ajg höll på att skratta högt i tunnelbanan så den rekomenderar jag för de som gillar chick-lit böcker.



I want you to know that I still love you

Even though you broke me down so many times
I still want you here in my life


You are my greatest fear and my only hope

You have all my love and my belief belongs to you

Still you can't trust yourself enough to love me back

It hurts


Every word from your mouth is a stab in my back

You don't know what you do to me

Because of you I end up crying on my floor

Every night screaming with pain


I want you to know that I still love you

I love the shadow and the memory of the person you once were

I love you because of who you are

My ......



Det här skrev jag för några år sedan och hittade när jag rensade upp på datorn, det får stå för saker jag inte kan skriva eftersom att jag inte har den inspirationen längre. Självklart så har den ett riktigt slut utan ...... men man kan ju inte hålla på och hänga ut folk sådär så ni får gissa.

Shake some ass!

Idag har jag tagit min första dancehall/ragga- klass, det var grymt! Svettigt, hetsigt, roligt var ledorden för klassen. Det Känns som en av de mest givande klasserna som jag tar. Perfekt!



Det här är låten som vi dansade till. Den är grym och man blir taggad till tusen! Yeah!

Innan klassen så jobbade jag, jag fick vara kassachef :) Det var ganska roligt, känns ju alltid bra när de tycker att man är duktig nog. Men efter dansen så hade jag glömt bort att jag hade jobbat, så kul var det att dansa!

Nu har jag precis laddat hem Mamma Mia the Soundtrack och de låtarna är grymma, jag blir så glad.

Nytta

Idag har jag inte varit i skolan men mycket nytta har jag gjort ändå:

     - Jag har pluggat matte, flera sidor i boken faktiskt.
     - Jag har varit och handlat danskläder, deo, ansiktskräm, ansiktstvätt, babyolja och en present till min bror som snart fyller år (vad kan jag ju inte avslöja än).
     - Jag har läst både DN och lokaltidningen (vuxenpoäng till mig)
     - Jag har tittat på andra avsnittet av tell me you love me (som den här gången inte innehöll lika mycket sex, jag tror nog att det kan bli en intressant serie. Och man slipper ju all reklam)
     - Jag har träffat lilla Fny en snabbis i centrum.
     - Jag ha tagit hand om tvätten och disken. (Har inte hunnit städa men man kan inte hinna med allt...)

Det känns som en lagom lång lista. Dessutom ska jag snart iväg och ta två dansklasser så då får jag md träningen också. Hur bra som helst.

Om ni inte redan har gjort det så måste ni kika in klippet med den döde terroristen här under. Första minuterna är galet roliga och de sista minutrarna har sina stunder de också.

Nu ska jag gå och leta reda på ett par träningsbyxor inför min första street/lockingklass. Ska bli mycket spännande, rapport kommer senare.


Vad får mig att skratta idag?

Det här!
Ta er tid att titta i alla fall på de första minuterna, skratt utlovas till alla med åtminstånde lite humor.


Nu hade jag fel

Igår så tipsade jag om en serie (tell me you love me) och jag sa att den gick på tisdagar klockan 22 men jag hade fel. Den går på onsdagar klockan 22. I första avsnittet så hade de en himla massa sex så vi får se om det kommer att vara så jämnt eller om det lugnar ner sig lite :)



Igår dansade jag jazz! Det var jätteroligt, vi var bara sju stycken och det var ganska skönt men jag antar att vi blir fler nästa vecka. Vi gjorde en ny diagonal med lyrisk jazz och en kombination som verkade rolig. Det var heljobbigt och jag tror inte att jag varit så svettig nånsin som då. Jag måste investera i ett par tunnare byxor att dansa jazz i det är ett som är klart.

Idag har jag haft en improvisationsklass som var spännande och rolig. Vi fick göra en massa improvisationsövningar, bl.a. låtsas att vi låg på en havsbotten och tog oss fram över den. Lite flummigt kanske men väldigt kul. Efter det hade vi en streetklass där jag skrattade så att jag grät. Min streetlärare har nämligen förmågan att se ut som en seriefigur, med kepsen på sné och allt, och så skulle vi göra en helful rörelse och hela situationen blev så komisk så att jag totalt bröt ihop av skratt och tårarna bara sprutade. Helt galet.

Direkt efter skolan jäktade jag till baletten, det var en hel del nya ansikten och massa nya, roliga övningar som var mer eller mindre jobbiga. Roligt var i alla fall ledordet. Efter klassen så träffade jag en massa trevliga människor så jag råkade sitta kvar på dansskolan mer än en timme efter att min klass hade slutat. Till slut så ringde mamma och undrade var jag höll hus egentligen och det var dags att bege sig hemåt.

När jag var hemma så ringde jag till älsklingen och hoppades på att han skulle vilja komma hit men icke sa nicke. Han ska upp och jobba redan klockan sju imorgon så det blev inget med det. Så nu sitter jag här i min ensamhet och bloggar. Ska nog trösta mig med lite Sex and the City så ska det nog bli bra igen ska ni se =)

Aj stackars mig!

Träningsvärk. Stel. Ont. Glad.

Det är nog de orden som beskriver mig idag. Jag har sjuk träningsvärk i hela kroppen, eller rättare sagt i halva kroppen, hela baksidan av kroppen. Det är knepigt det där med träningsvärk för det känns bra eftersomatt det bekräftar att man har rört på sig men det gör det så himla mycket svårare att fortsätta att röra på sig. Idag på dansen i skolan så skulle vi stretcha och jag kände mig ungefär som en 90-årig gammal gubbe, så stel var jag. Jag har till och med träningsvärk i halsen.

Trots all träningsvärk så är jag glad. Jag ska snart påmera dans. Jazz för att vara specifik. Det ska bli så himla kul, jag har längtat en massa efter att få göra jazzwalks :) hihi.

Vill tipsa om en väldigt begåvad sångerska som jag tror att de flesta redan har hört nånting om; Veronica Maggio!



Jag tycker att hon är jättecool, och hon låter inte som alla andra och det tycker jag kan vara uppfriskande.

Något annat som jag såg lite av idag var en amerikansk serie som heter "tell me you love me". jag tycker att den var väldigt oamerikansk på ett sätt då den visade saker som annars inte brukar vara med i amerikanska serier och filmer. Den handlar om olika par som har olika problem och de går hos en parpedagog eller vad det nu heter. Och så fick man följa alla paren. Andra avsnittet går ikväll på ettan eller tvåan. Ska bli spännande att se hur det utvecklar sig...

Nu ska jag på dans!

Träna träna träna

Jag var inte ledig idag visade det sig, jag hade två dansklasser på eftermiddagen men det känns inte som skola så jag vet inte riktigt om det räknas...

Först var det balett från halv två till tre. Det var jätteroligt och det kändes mycket bättre än förra veckan. Jag tror att jag börjar få koll på mina höfter mer och mer. Tricket är liksom att tänka lyft hela tiden och hålla magen och det går mer och mer av sig självt. Vi fick göra hopp till End titles låten till Pirates of the Carribean, man blir så himla taggad då så det gick hur bra som helst.



Efter baletten så hade jag en klass som heter improvisation och komposition där vi fick göra en massa improvisationsövningar som var väldigt roliga och givande. Vi fick improvisera i grupp och visa upp för de andra och det kändes som att det gick väldigt bra.

När jag kom ut från dansklasserna såg jag att jag hade ett missat samtal. Det var Marie som ville powerwalka med mig. Så efter middagen så bar det av till spåret, där gick vi 2,5 km i rask takt. Det kändes dock lite kort så efter det vandrade vi runt i ungefär en timme och pratade. Mycket trevligt! När vi skildes åt så sprang jag hem en knapp kilometer så att jag kunde stretcha lite extra när jag väl var hemma.

Nu har jag duschat och käkat en nektarin, håller på att kurera mitt hår som blir så slitet av allt duschande. Jag köpte en hårinpackning från Björn Axén som de i butiken sa skulle vara väldigt effektiv så vi får se hur det är med den saken.

Nu väntar jag på att min älskling ska komma hit så att vi kan få en mysig kväll tillsammans. Jag har nämligen sovmorgon imorgon så det passade ju bra att han kom hit :)

Imorgon har jag modern dans och jazz att se fram emot! Yay!