En mysig helg

Idag kom min syster, hennes sambo och min lilla älsklingssyterdotter hit till Sthlm. Imorgon är det dop och kvällen har spenderats med att duka inför dopet imorgon. Nu är jag trött och ska snart sova :)

All I need is love



It starts in my soul
And I lose all control
When you kiss my nose
The feelin' shows
'Cause you make me smile
Baby just take your time now
Holdin' me tight


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥




Ibland behövs inga ord...men passa dig för den nya influensan!





Vad vi gör???


Vad vi gör? Vi knullar.

Det säg att ett gott skratt förlänger livet och jag bara älskar Kjell Berkvists dryga attityd XD

Det bästa barnet


I den bästa av världar är vi alla snygga och framgångsrika, eller? Hittade en bok som handlar om hur vi i framtiden kanske kommer att kunna vara om vi inte passar oss noga. En värld där vi skräddarsyr våra egna barn med hjälp av bio- och genteknik så att de ska bli perfekta. Boken heter "Ursäkta men din själ dog nyss" och är skriven av Danny Wattin.

"Ursäkta, men din själ dog nyss är en berättelse om vikten av medkänsla i en tid av självupptagenhet. Med avstamp i aktuell forskning inom gen- och bioteknik och den snabbt ökade handeln med mänskliga arvsanlag målar Danny Wattin upp en värld där människan offrat det hon behöver för att få det hon vill ha. En värld inte helt olik vår egen. Där mäklare säljer attraktiva blondiners ägg till högstbjudande, nobelpristagarspermier beställs över nätet och graviditeter läggs ut på fattiga kvinnor i andra delar av världen. En plats där fulhet är ondska, barn en mänsklig rättighet och kärlek endast kan finnas av den som är beredd att försaka allting annat."

Klippet ovan är en film om boken som jag rekomenderar att ni tittar på för det ger en helt klart en tankeställare. Mer om boken kan ni läsa här.


Första snön som föll

Igår föll faktiskt första snön över Stockholm men det var inte förrän idag som det var vitt på marken när man vaknade. Det är ganska fint men det ser ut som att det är höst och vinter samtidigt och då termometern visar plusgrader lär hösten vinna just idag.

Kan ni tänka er att det bara är drygt två månader kvar till jul? Hur kan tiden gå så fort hela tiden? Och vart tar den vägen? Man tycker att man gör så mycket saker hela dagarna och veckorna går fort som bara attan men sen så sitter man där och undrar vad man egentligen har pysslar med senaste tiden. Jag har glömt bort att ta vara på vardagen den senaste tiden, jag tror att det är problemet. Mitt enda fokus har varit mitt dumma knä och då har jag glömt att uppskatta allt det fina som hör vardagen till. Skärpning!

Nu ska jag iväg till skolan och idag ska jag njuta av höst-vintern, att solen skiner och att projektet i skolan faktiskt är väldigt intressant. Ta vara på vardagen!


MJ is back! But shame on him...


Ni har väl inte missat Michael Jacksons nysläppta låt "This is it"? Den är helt okej tycker jag, lite soft och lite mysig :) Passar bra i höstmörkret.

Men självklart är inte allt frid och fröjd och höstmysigt. Det har visat sig att låten skrevs tillsammans med Paul Anka redan på 80-talet och att han har rättigheterna till den. Dessutom har den redan gjorts en gång av Safire under 90-talets början. Alltså är låten en ren och skär stöld. Shame on you MJ! Lyssna på likheterna här:


Dock så tycker jag att MJ's version är tusen gånger bättre, men det rättfärdigar ändå inte stöld.


Kalasmåndag

Felix fyllde år idag. 20 år :) Det firade vi hos Birgitta med middag och självklart med kladdkaka och vispgrädde. Gott gott!

Jag har även under middagen lärt mig att en stor stark (i ett normalstort ölglas) ska drickas i sju klunkar för att smaken bäst ska komma till sin rätt. Dessutom ska det skumma ordentligt när man häller upp för att bevara aromen bäst.


I skolan har vi börjat med ett religionsprojekt. Jag kan redan nu säga att kommande fem veckor kommer att vara mycket spännande...

Upprörd!


Jag är upprörd! Darin har gjort en helmesig cover på Coldplays "Viva la Vida". Den låter mest som mycket trummaskin och skönsång och jag tycker inte det går ihop med en arenalåt med så mycket drag. Dessutom, ska man sjunga "when I ruled the world" så tycker jag att det krävs lite attityd och det har inte Darin tillräckligt av.

Söndagskväll

Vilken galen helg! Jag var ledig hela helgen vilket är min första lediga helg sen skolan började i augusti. Det kändes helskumt att igår veta att jag hade en dag till ledig idag när jag redan varit ledig hela lördagen. Både skönt och lite jobbigt faktiskt. Känslan av att inte veta vad jag skulle fylla dagen med var lite skrämmande men jag klarade mig igenom det också :)

I fredags var det äntligen dags att fira lilla Hannas 18-års dag. Först var vi på Softbar och sedan drog vi vidare till Ego och stannade där tills de stängde. Efter det var folk hungriga och det blev fyllekäk på donken :) Matorgasm för en viss Brucie. Sen så missade vi självklart tunnelbanan så att vi fick vänta en halvtimma på nästa och när vi väl kom fram till Danderyd så hade min sista nattbuss redan gått så jag fick ta en annan som jag måste gå en längre bit ifrån för att komma hem. Och sen när jag väl skulle hoppa av så hoppade det av en skitläskig snubbe som stirrade jättemycket på mig och en aspackad brud som ställde sig och tokspydde i ett dike så då plockade jag upp min telefon och ringde till min bror klockan fem på morgonen. Stackarn! Men min underbara bror frågade bara om jag ville bli hämtad men det var inte så värst långt hem så jag gick men fick sällskap i telefon hela vägen hem i alla fall. Tack! <3

Igår var det myskväll hos Marcus med lite dricka och lite fotboll. Trevligt trevligt. Kul att träffa Katt, Julia och Erica också :) Det var länge sen sist. Men vilken besvikelse att Sverige förlorade mot Danmark!!!

Idag var en lugn morgon och sen lite fix i täby centrum innan middagen. Efter middagen blev det lite plugg och mailande av uppsats så att jag ska kunna lämna in den imorgon. Jag har skrivit en uppsats i arbetsmiljö och säkerhet som blev på 19 (!) sidor. Helt galet lång. Tycker att lärarna har tagit sig vatten över huvudet när de ger ut så stora uppgifter för nu sitter de där med 130 15-sidors uppsatser...

Nu dricker jag Chai latte och lyssnar på en massa bra musik. Jag har kommit fram till att alla andra verkar har spelningslistor med vettiga namn (träffat en som hade sina kategoriserade i bokstavsordning!) medan mina listor heter massa konstigheter som Nytt, sova, lugn, fanny, typ dans och Lista... Hehe man ska inte vara organiserad när det kommer till konstnärligheter :)


Sex, vänner och lycka

Sex, vänner och lycka tycks vara de ämnen som kommit på tal oftast den senaste veckan i mina umgängeskretsar.

Jag pratade med en kompis om sex med olika partners, one night stands osv, och hon berättade att hon för en tid sedan haft sex med en kille. Allting hade varit bra, han var snygg, snäll, omtänksam och de var inte för fulla eller något sådant och så hade hon blivit positivt överraskad när killen verkligen ansträngt sig för att hon också skulle ha det skönt. Hur sjukt är inte det egentligen? Varför skulle han inte ansträngt sig? Man är ju två om att ha sex. Med varandra. Men så förstår jag henne ändå på något sätt. För är det inte lite så att dagens unga tjejer (jag säger dagens för jag vet ju faktiskt bara hur det är bland mina kompisar) och killar har fått det inpräntat i sig att det är så mycket svårare för tjejen att komma att man ger upp innan man ens börjat försöka? Att uppnå det där sexet som är riktigt bra räknar man liksom inte med att man ska få genom ett engångsligg och då nöjer man sig som tjej med att det är okej. Bara han får komma.

Sen har vi det där med vänner, då har jag hamnat i två olika sorters diskussioner; sex med vänner och att hålla kontakten med vänner. Det första ämnet är nog det svåraste. Vissa hävdar att sex med vänner är idiotiskt och fel och aldrig kan sluta bra. Någon måste bli sårad. Jag vet faktiskt inte vad jag tror riktigt. Varför skulle man inte kunna kombinera vänskap och sex utan att någon blir sårad? För inte kan det väl vara så att bara för att man ligger med någon så måste en av parterna få känslor för den andra? För det är ju faktiskt bara då någon blir sårad, om bara den ena får känslor. Och om nu en kan vara vän och ligga utan att få känslor så borde det ju rimligtvis vara så att två personer som är vänner ska kunna hitta varandra och ligga med varandra utan att få känslor för varandra. Men det är bara vad jag tycker borde vara en rimlig ekvation.

Att hålla kontakten med vänner kan också vara knepigt. Det är en balansgång det där med givande och tagande. Själv kan jag tycka att det är upp till båda att hålla kontakten med varandra men så brukar det ju inte bli i verkliga livet. B sa igår att hon har några vänner där hon måste vara den som hör av sig för att de ska hålla kontakten och så har hon några vänner som hör av sig till henne för att hålla kontakten vid liv. Jag är nog en typisk person som håller kontakten med folk och det är antagligen därför jag kan tycka att det är väldigt nonchalant och drygt att inte höra av sig till sina vänner, att bara räkna med att folk ska höra av sig till en utan att man själv anstränger sig.
Jag hade själv en sådan diskussion med en nära vän för ett tag sedan då jag hävdade att vi inte skulle ha någon kontakt alls om det inte vore för mig. Jag tror fortfarande inte att vi skulle ha särskilt mycket kontakt om det inte vore för mig och det är konstigt eftersom att vi är så nära vänner ändå. Jag antar att vi alla är olika och att man får vara glad för de som hör av sig och kämpa lite mer för de som är dåliga på det. För inte skulle man kämpa om de inte vore värda det.

Det sista ämnet handlar om lycka och om att mäta lycka eller oförmågan att mäta lycka. Gårdagens diskussion fick snabbt fokus på vad pengar gör för lyckan hos en människa eller en familj. Antagligen eftersom att det är något väldigt mätbart och ett stort maktmedel. Så fort diskussionen började handla om pengar så klövs folks åsikter ordentligt. En part var säker på att pengar gjorde det lättare att vara lycklig, nästa var helt övertygad om att rika människor var mycket olyckligare och hade större problem än de med liten inkomst och en tredje part hävdade bestämt att alla var vi lika olyckliga oavsett inkomst. Själv var jag väldigt kluven till de olika åsikterna och de olika aspekterna av frågan.

Man kan tänka som så att med mycket pengar så har man möjligheter. Man kan göra precis vad som helst, unna sig vad som helst, köpa vad som helst. Detta i sin tur leder till att man kan förverkliga sina drömmar, starta ett företag, resa jorden runt, bygga ett stort hus eller vad man nu drömmer om. Vilket är bra. Att förverkliga sina drömmar är något som vanligtvis brukar göra människor lyckliga och nöjda med tillvaron. Men det finns ett problem. Om man kan få allt, vad ska man då drömma om?

Nästa tanke kring ämnet är att man inte kan mäta olycka eller lycka. Man kan bara uppskatta hur nöjd man är med tillvaron. Och precis som att människor har olika smärtgränser så är folk nöjda med olika saker. Vad som för en person skulle vara det värsta de kan tänka sig är kanske för någon annan ingenting alls att bekymra sig om. Hur mäter vi då vem som är lyckligast? Kan det inte även vara så att den som har vant sig vid en situation inte uppfattar den som lika hemsk som någon som precis hamnat i samma sits?

C sa att det finns studier gjorda som handlar om människor som vunnit mycket pengar på t.ex. lotto. Han hävdade att dessa studier visat att de som vinner på lotto blir olyckligare än andra. Själv tycker jag att det borde vara svårt att göra en sådan studie eftersom att man då måste ha en kontrollgrupp med människor som inte vann på lotto och se hur lyckliga eller olyckliga de blivit under samma tid. Och då kommer vi igen till samma fråga, hur mäter man det då?
Säg t.ex. att det bor två familjer i samma kommun, den ena familjen (A) bor i en stor villa med utsikt över sjön. De vuxna i familjen har välbetalda jobb och barnen får åka på semester två gånger om året. Den andra familjen (B) däremot bor ganska många i en inte jättestor lägenhet där barnen får dela rum och pappan jobba natt. Om de semestrar så är det campingsemester i Sverige som gäller eftersom att de inte har råd med mera. Tänk er nu att båda dessa familjer, trots olikheterna är ganska nöjda med tillvaron. De är lagom lyckliga helt enkelt. Om det nu skulle hända någonting med familj A så att de var tvugna att sälja sitt stora hus och flytta in i en mindre lägenhet och inte heller ha råd med de årliga semestrarna längre så skulle de hamna i samma sits som familj B.
Skulle familj A då fortfarande vara lika lyckliga eller skulle de tycka att de drabbats av just olycka? Och om familj A drabbats av olycka när de fått det som familj B redan hade det, betyder det då att familj A tidigare var lyckligare och att familj B aldrig kunde varit lika lyckliga som familj A var?

Även jag vet att lycka inte handlar om bara ekonomiska saker men jag använde det nu för att statuera ett exempel då det är lättast att mäta på det viset. Dessutom hävdar forskare att trygghet är något som gör människor lyckliga och för de flesta männsikor är ett hem med tak över huvudet och en stabil ekonomi trygghet så det passade väl ganska bra att ta just det som exempel då tycker jag.

Mycket blev det och alla dessa saker kan man nog spekulera om i timmar men jag tror att kontentan av det hela är att vi är alla individer och därför kan man inte säga vad som är just sant och falskt då det är så olika vad man tycker. Själv tror jag på sex utan kärlek, att man ska vara två för att upprätthålla en fungerande vänskap och att man inte kan mäta människors lycka eller skapa någon annans lycka. Bara sin egen.

Hemmatorsdag

Idag blev en sån där dag då jag inte gick till skolan. Vi jobbar med en uppsats och jag jobbar bäst hemma när det kommer till sånt. Sen så missar jag ändå naturkunskapen eftersom att jag strax ska dra på mig träningskläderna och trampa iväg till sjukgymnasten för att ge mitt knä en omgång. Jag vet att det har blivit mycket tjat om knäet på senaste tiden men det påverkar verkligen hela mitt liv extremt mycket i och med att jag inte kan dansa, träna, promenera eller jobba som vanligt. Dessutom så gör det ju ont nästan hela tiden, mer eller mindre. Det gör sig påmint om man säger så.

Gårdagen var supermysig. En riktigt god middag och jättetrevligt sällskap som vanligt gjorde i alla fall min kväll lyckad. Vi hamnade i en underlig diskussion om huruvida det går att mäta lycka och vilken samhällsklass som faktiskt är olyckligast. Mer om det sen :)

Imorgon ska vi ut! Party party party :D Vi ska fira söta Hanna som har fyllt 18 år. Frågan är bara, vart ska vi gå???


Pluggonsdag


Om en månad ska jag gå och se Lars Winnerbäck på Annexet i Stockholm men idag ringde han jag ska gå med och var förvirrad och trodde att det var idag. För en sekund trodde jag att jag hade missat vilket datum det var men det visade sig att jag trodde rätt :D *Längtar*

Ikväll ska jag nämligen till Brottby och äta middag med några som jag har saknat mycket på sistone. Helmysigt ska det bli :)

Jag har varit jätteduktig idag, jag kom hem och satte mig direkt med en labrapport och matte som jag hade att göra. Labrapporten var helklurig och jag ska gå igenom den och slutsatsen med en kille från kursen imorgon innan klassen börjar men jag tror faktiskt att jag förstod en hel del :)

Matten är också knepig men även den har gått bra hittills. Hejja mig!

Jag måste göra någonting åt min klännning som jag köpte, den är så svårknäppt att jag varken kommer i eller ur den själv och knappt någon annan gör det heller så det ska jag klura lite på...

Nu, mer matte!

Lugn tisdag

Kom i tid till matten i morse vilket inte är helt vanligt. Fick tillbaka ett prov som jag mirakulöst nog blev godkänd på :D Fick kompletteringsuppgifter för VG och sen var dagen i stort sett slut. Bara att skriva på uppsatsen som ska in på fredag (tror jag). Det var en lugn dag helt enkelt.

Bilder!



Här provar jag min nya fina klänning som jag köpte på Zara igår.



Hur coolt är det inte att mina ögon är gröna ibland?



Jag har köpt en gigantisk tavla med en gigantisk sten som jag gillar skarpt :)



Och en växt och en fin, blommig vas...



...och blåbärste! som var ekologiskt :) Bredvid ligger min ring som jag köpte tillsammans med uggleväskan för någon vecka sen.



Nu sitter jag i en ny tröja under min tavla och är alldeles nöjd med att jag satt upp tavlan helt själv och även städat jättefint i mitt rum. Fanny har varit här också och snackat skit med mig i några timmar, nice!


IKEA-måndag

Idag har jag och mamsen varit på IKEA halva dagen. Två kundvagnar lyckades vi fylla med grejer; kuddar, täcken, skärbrädor, tyger, gardiner, kastruller....det mesta till landet (mamma och Roger har precis köpt ett hus på landet, typ) men även lite prylar till mig :D

Sen var jag hos sjukgymnasten och blev elektricifierad i benet för att aktivera nån muskel i lårets insida som tydligen är mycket svagare än den på utsidan och gör att jag belastar mitt knä fel. Det var en extremt spännande upplevelse och nu är jag helt skakis i benet. Hoppas att det hjälper. Jag fick även domen vila i ytterligare en vecka så ingen dans :( Och inget jobb i helgen...

Bilder på kläderna som jag köpte igår och mina nya fina saker får ni se senare för nu ska jag städa!

<3

Födelsedags-jobba-spontanshoppas-spontanfikashelg :)

I fredags firade vi att Marcus har fyllt 20 år. Jag bakade en tårta som var god :) Det var choklad i den och jordgubbar, nalle-strössel och marsipan ovanpå. Marcus var nöjd :D

På lördagen jobbade jag tolv timmar.

Idag shoppade jag en urläcker klänning som jag ska visa för er imorgon kanske. Lite andra saker blev det med men det får ni också se sen. Den som väntar på något gott...

Det blev också en överrasknings-fika/shopping-dejt med Bruce och Marcus idag. Jag råkade hitta dem i en skoaffär i Täby och då slog vi följe.

Sen så var det en sväng till Berga och hämta upp en massa saker som jag råkat förlägga hos Eriksson i fredags, sen tanka bilen och nu laddat upp en massa fina (eller?) foton från i fredags på facebook :D


Livstecken

Känner mig mer död än levande just nu. Har jobbat tolv timmar och det blutar i knäna och jag är trött så att jag håller på att svimma. Imorgon kommer tårt/fest-bilder från igår (fredags).