Ätstörningar för hela slanten

Nu har jag suttit hela dagen och läst på om ätstörningar för att jag ska ha något vettigt att komma med i mitt tal, jag har läst om diagnoser, symptom, anledningar, vård, inte vård osv. Nu är jag trött på det här! Jag gick inte på www.abkontakt.se vilket är en jättebra hemsida om man undrar något som har med ätstörningar att göra eller behöver komma i kontakt med någon som kan hjälpa en person med ätstörningar. Hur som helst så har jag fått reda på att över 100 000 människor i Sverige lider i dag av en ätstörning och det finns 43 mottagningar för dessa 100 000 personer. De betyder att varje mottagning måste ta emot drygt sex personer om dagen varje dag året runt för att alla ska få vård. Något säger mig att det inte är så. Dessutom så finns det ju såklart ett mörkertal, en massa människor som går runt med ett absurt förhållande till mat utan att för den skull få någon behandling mot ätstörningar. Vi ska inte heller glömma att många av dessa mottagningar inte enbart specialiserat sig på ätstörningar utan på andra psykiska åkommor såsom depressioner och liknande. Det gör ju också att alla inte kan få hjälp. Ibland är sanningen verkligen betungande.


Någonting annat som är sjukt som jag har stött på under min jakt på ätstörningsfakta är så kallade pro-ana sidor där tjejer som hon på bilden är idealet. De tycker att ben är det vackraste som finns och hävdar själva att de inte har en sjukdom utan att de valt en livsstil.

Inget städande har jag börjat med heller och mitt bad kan jag nog se mig i månen efter. Kanske hinner jag med det ikväll efter middagen i alla fall. Nu orkar jag hur som helst inte läsa något mer om några ätstörningar så jag ska nog börja städa lite nu istället. Bättre sent än aldrig.

Jag måste erkänna en sak. Jag börjar få sen höst/tidig vinter -känslor. Sådär som man kan få strax innan advent, när det är mörkt och man tänder ljus och allt är mysigt. Eller lite som det var på höstlovet när man var liten. Med Halloween och så. Det är antagligen för att jag mest vart hemma den här veckan. Lite konstigt är det allt.

Kommentarer
Postat av: Marie

Tyvärr är mörkertalet större än man tror o sanningen mörkare än man vill, det är sjukt men verkligehet!



Men du är bra som vaskat fram allt detta :) -go girl!



Jag tycker mest att det är rist just nu. Mellantiden mellan fina hösten med alla färger o innan advetn o julen...



Take care!

x

2008-10-09 @ 21:30:26
URL: http://mkohler.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback