Bye bye baby

Nu åker jag bort. Bara tills på fredag visserligen men i alla fall. Jag har jobbat klart för det här lovet så nu ska jag bara ta det lugnt resten. Jag ska på fest på lördag och ska förhoppningsvis hinna klura ut vad jag ska ha på mig. Man ska vara utklädd. Några ideér?

Ni hävdar att mina bilder i förra inlägget inte var klickbara men det är de visst. I alla fall på min dator, så det så. Nu måste jag packa ihop mina grejer, äta lite och sedan åka. Hörs igen i helgen! KRAMAR

Uppehåll

Imorgon ska jag jobba och sedan efter jobbet så packar jag ihop mina saker och åker till min kära far tills på fredag. Kanske hinner jag skriva något imorgon innan jag åker men annars så blir det inget på ett par dagar. Min far bor nämligen lite på landet och råkar vara den mest otekniska person jag vet så han har ingen dator som fungerar och än mindre någon internetuppkoppling så det blir inget bloggande där inte.

Sakna mig inte för mycket ;)

Mys...

(klickbara bilder)

Chokladdoftande ljus :)


Mandeldoftande ljus :)

Mina fina kuddar och min nalle :)

Här är det som jag köpte igår på IKEA. Jag köpte en kudde till men jag måste sy ett fodral till den så bilder på den kommer senare :) Ljusen doftar underbart och ger hög mysfaktor, billiga var de också. Kuddarna är också helmysiga, jag somnade mot dem igår när jag och älsklingen kollade på film. Mys mys mys...

Berga by night

Såhär höstmörkt och ruskigt var det sist jag var i Åkersberga och hälsade på. Det märks att hösten är här nu men det bekommer mig inte det minsta. Det betyder ju bara att Thailandsresan kommer närmre. Idag var jag och vaccinerade mig så det börjar kännas nära nu. 52 dagar kvar. Dagens mat kommer jag inte ens att kommentera för den är under all kritik.

me <3 IKEA

Idag efter jobbet så var jag och mamsen på IKEA. Å så mysigt! Jag älskar IKEA. Jag köpte kuddar och ljus som ska göra mitt rum lite mysigare. Jag såg också en filt som jag ska köpa vid senare tillfälle och fick inspiration till hur jag ska få mitt rum att se ljusare och större ut med hjälp av speglar. Jag ska lägga upp bilder men min sladd till kameran är borta men älsklingen kommer med en ny till mig ikväll.

IKEA barkarby = min favorit

Leker

Nu har jag suttit och lekt en massa med designen på min blogg, jag är inte nöjd än men man måste ju leka för att lära så det får vara lite fult ett tag tills jag lekt och lärt klart.

Nu ska jag städa mitt rum så bloggen får vänta helt enkelt.

Trevligt

Igår var en trevlig dag, först jobbade jag och det kanske inte var så kul men resten var trevligt. Älsklingen kom till mitt jobb när jag slutade så åkte vi och bytte hans externa hårddisk som gått sönder sen åkte vi hem. Fanny kom över och åt middag med oss innan det bar i väg till Markus. Han bor i ett jättestort hus som vi var ensamma i. Vi hamnade i relaxavdelningen hela kvällen och satt och snackade och det var helmysigt.

Nu har jag gått upp för ungefär en timme sedan och käkat frukost. Jag borde verkligen verkligen städa mitt rum men det är ju så tråkigt. Och så borde jag öve på en koreografi som jag ska dansa senare idag. Jag försöker få tag på låten men det går inte så bra om jag ska vara ärlig.

Maten de senaste dagarna har det varit lite si och så med. Egentligen har jag väl inte ätit något dirket onyttigt förutom lite chips igår natt men jag har helt klart ätit fler kolhydrater än resten av veckan. Men men vad gör man? Jag får väl hålla igen idag och nästa vecka, det känns inte som ett problem :)

Daniel tog en massa kort under kvällen som jag hoppas få lägga vantarna på. Bland annat ett som jag tror blev fint på mig och flodis. Kommer jag över det så lovar jag att publicera det här.

Jag blir så jävla trött!

Jag är så trött på människor som bara snackar skit. Människor som säger en sak ena dagen och en annan sak nästa. Folk som hela tiden vänder kappan efter vinden. Det är så genomskinligt och jag står inte ut med det! Om man säger en sak så får man faktiskt stå för det sen oavsett vad. Visst man kan ändra sig men man får ändå stå för att man har sagt något annat först. Suck, suck, suck!

Idag har jag varit med skolan och sett Cullbergbaletten dansa. Helt jävla underbart! De är så grymma så det är knappt att man kan tro på det. Jag blev så himla glad :) Efteråt fick vi prata med två av dansarna och ställa frågor till dem, nice. En av killarna var från brasilien och så snygg att alla tjejer i publiken satt och fnittrade. Läskigt snygg var han! Lång, muskulös och riktigt charmig...

På bussen hem var jag så trött att jag däckade men som tur var så hann jag i alla fall av på min hållplats. Väl hemma var jag inte alls taggad på att åka till jobbet men vad har man för val? Jag vill ju ha lön (precis som idag *ler*) och då måste man jobba. När jag väl kom till jobbet så var det inte så farligt dock, det känns som att det kommer färre och färre för att handla mat på donken. Men så är väl sommaren högsäsong också antar jag.

Nu har jag precis kommit hem och jag måste erkänna att den enda motion jag fått är jobbet men där springer jag ju runt som ett skållat troll så det borde räknas lite i alla fall. Maten idag har inte varit bra alls. I skolan fick vi pasta och inget alternativ till det, sen hann jag inte fixa middag så jag köpte pannkakor och en baguette vilket inte heller var bra. Det enda bra var att jag åt glass, men bara två tuggor och sen ville jag inte ha mer för det var så äckligt sött och det är ett tecken på att mitt sockersug håller på att försvinna. Yay!

Som ett skållat troll

Nu ska jag gå och lägga mig för imorgon ska jag upp och jobba igen, hejja hejja! Men på söndag är jag ledig och så jobbar jag måndag, tisdag och onsdag men sen är jag ledig tills skolan börjar igen på måndagen efter. LOOOOV!

L är en bra bokstav. L som i Lov, L som i Lön och L som i Linda. Det ska jag njuta av under kommande veckan :)

Aj min rygg!

Idag har varit en lång dag. Det började med en lång natt där vi lösta saker och ting som gått snett så här är nu det positiva inlägget med hopp om en bättre framtid som jag skrev om :) Eftersom att jag suttit uppe till runt två varje kväll och gått upp halv sju varje morgon den här veckan så var jag väldigt trött i morse. Och resten av dagen tills nu.

I skolan var vi inte idag utan vi stod på Odenplan och samlade in pengar till alla de hemlösa ungdomar som finns i Sthlm idag. Imorgon får vi veta resultatet, jag hoppas vi vinner!

Sen var det hem och kolla på inspelat Grey´s Anatomy och Tell Me You Love Me vilket var lika bra som vanligt men båda serierna präglas av problem för de inblandade just nu så det var inte särskilt upplyftande.

När jag sedan var sådär lagom seg så var det dags att dra till dansen. Tre klasser hade jag idag, det var roligt :) Men efter att ha gått runt hela dagen och sedan dansat i flera timmar så har jag himmlans ont i ryggen, därav titeln.

Idag:

MAT: Banan, yoghurt, valnötter, ägg, renskavsgratäng,apelsin, äpple, riktigt mörk choklad

DRYCK: Vatten, mjölk

KOLHYDRATER: Gratängen och frukten men de åts i samband med träning och är därför tillåtna.

TRÄNING: En timme och en kvarts locking, en timmes street och en timme och tjugofem minuters streetjazz.

Imorgon ska jag jobba efter skolan, natt. Jag måste sova nu om jag ska orka med det men först ska jag duscha och ringa älsklingen. Godnatt.

Köp en kram!

Vi håller på med ett solidaritetsprojekt i skolan där alla tvåor ska samla in pengar som går genom stadsmissionen till stöd till hemlösa ungdomar i Stockholm. Därför ska jag spendera hela dagen imorgon med att sälja kramar på Odenplan, så alla som vill få kärlek och samtidigt bidra till något bra är välkomna till Odenplan imorgon!

Kärlek visar sig på många sätt och är inte kärleken till vänner kanske den bästa?

Min mat

Dagens prepp inför beach Thailand har sett sut som följer:

MAT: Hallon, yoghurt, valnötter, ägg, falukorv, sallad, tomat, gurka, ananas, köttfärssås, fullkornspasta, morötter, ketchup

DRYCK: Vatten, mjölk

KOLHYDRATER: Ananasen var konserverad så jag antar att det var lite sockerlag som den legat i men det vet jag inte säkert, det var ändå sån liten mängd så att det känns inte som att det spelar någon roll. Ketchup är det socker i och fullkornspastan är det kolhydrater i men jag försvarar detta genom att det var direkt efter träning och i små mängder.

TRÄNING: En timme och tjugo minuters balett

Det känns faktiskt riktigt bra det här och jag väntar ivrigt på att få väga mig och mäta mig på mändag och hoppas på bra resultat. Och då ska jag säga er att det är inte ofta som jag längtar tills det är dags att vägas.

Inte dagens mat men mat i alla fall :)


Tack!

Tack till alla ni gulliga som bryr er om och stöttar mig när det är jobbigt. Det betyder otroligt mycket för mig och hjälper mig att se saker på ett lite ljusare sätt. Idag ska vi prata om allt som hänt, han och jag, så jag hoppas att nästa inlägg om detta blir positivt med hopp om en bättre framtid.

Speciellt tack till lilla Fny för allt stöd, till Bruce som egentligen inte ville höra men var en underbar lyssnare ändå, till Sara för att du visar att du verkligen bryr dig, tack till Marie för att jag fick hänga hos dig utan att berätta vad som försigår egentligen och tack till mamma som kom med alla de där bra tipsen som man behöver när man lugnat ner sig lite.

Så här glad blir jag att ni finns där för mig!

Min mat

Idag får ni se vad jag har ätit och mina mått och så, jag hann/orkade inte igår av anledningar jag redan gett uttryck för här.


2008-10-20 Måndag

VIKT: 76,9 kg
MÅTT: Midja 79 cm, Mage 100 cm, Höfter 113 cm, Lår 65 cm
MAT: Banan, yoghurt, valnötter, fisk, sallad, tomat, gurka, morötter, renskavsgratäng, ägg
DRYCK: Vatten, mjölk

KOLHYDRATER: Bananen men den tänker jag fortsätta med eftersom att jag tränar så mycket. I renskavsgratängen var det pasta men fullkorn och jag åt inte så mycket.

TRÄNING: En och en halv timmes balett och en timmes fys/styrketräning

2008-10-21 Tisdag (idag)

MAT: Hallon, ägg, sallad, tomat, gurka, morötter, yoghurt, banan, lax, valnötter
DRYCK: Vatten, mjölk, fruktsmoothie

KOLHYDRATER: Fruktsmoothien köpte jag så den var det kolhydrater i men de kom från frukten enligt innehållsförteckningen. Bananen fortfarande men det tänker jag inte skriva något mer.

TRÄNING: En och en halv timmes jazzdans.

Det känns som en bra start, eller vad tycker ni?

Ledsen, arg, irriterad, kränkt, utelämnad, sårad...

Det är så det känns idag, blir så jävla ledsen när du bara förstör. Trodde vi hade löst allt, att det var bra nu. Men inte. Och det är okej att det inte är bra, det behöver inte jämnt vara bra men jag önskar att du berättat det själv. Jag önskar du vore modig. Jag trodde att jag betydde mer, att jag förtjänade bättre, att jag i alla fall förtjänade ärlighet från dig. Jag antar att det var för mycket begärt, jag klättrade för högt och det blev långt till marken. The sky is the limit! Men om man svävar på moln är det långt att falla, du fick svindel men det var jag som föll.


Vad är det här?

Vad är det som händer egentligen? Är detta vad jag förtjänar?! Vad ska jag göra?

Sending message

Nu sitter jag i skolan och ska maila Göran Hägglund om bättre vård för människor med ätstörningar. Jag undrar om han kommer att svara...och vad. Det ska bli intressant att se.

Ikväll ska ni få ta del av mitt nya liv i form av mat, mått och träning. Jag kan redan nu berätta att jag har startat bra i alla fall :)



Nu har jag mailat!!!
Jag mailade både Göran Hägglund och Maria Larsson som sitter i socialdepartementet.
Socialminister Göran HägglundÄldre- och folkhälsominister Maria Larsson

Här har vi dem! (bilder tagna av Pawel Flato)

Det är så mycket jag vill

Det finns så mycket jag tänker på och så mycket som jag vill förmedla och som jag tänker att det här ska jag skriva om på bloggen! Men så glömmer jag bort hälften innan jag kommit så långt. Jag ska börja anteckna ideér så att jag kan skriva dem här :) En del ideér är riktigt bra ska ni veta.

Så många tankar

Imorgon är första dagen på resten av mitt liv. Mitt nya liv. Detta nya liv ska börja stenhårt, jag ska inför min Thailandsresa snygga till min kropp och första två veckorna av mitt liv består av en kost med minimalt kolhydratintag. Undantag när jag tränat ett hårt pass då kroppen behöver kolhydrater för återhämtning. Då passar det extra bra att den här första veckan består av 3 färre danspass och mycket mindre änsträngande lektioner i skolan än vanligt. Att inte äta kolhydrater är bara en kickstart, sedan ska jag självklart succesivt äta kolhydrater igen men gå över till nyttiga kolhydrater. Nu har jag ett sockersug som jag måste bli av med och dessutom är en kolhydratfattig kost en bra start om man vill gå ner i vikt.

Imorgon ska jag väga mig och mäta mina mått runt midjan, magen, höfterna och låren. Sedan ska jag göra det varje vecka för att se hur det går för mig. Jag redovisar här så att ni kan följa mina framsteg (förhoppningsvis blir det framsteg). Dessutom ska jag varje dag skriva upp exakt vad jag har ätit så att jag inte fuskar med maten.

Förutom pasta, ris, potatis och bröd så är självklart läsk, godis, chips, glass, tårtor, bullar, kakor etc. strikt förbjudet. Enda undantaget är mammas 50-års dag den 29:e November då jag får unna mig en liten bit om det bjuds på tårta/efterrätt. Något som är extra bra med att jag skriver ner vad jag äter är att om det fungerar och jag tappar i vikt så får ni gratis tips på mat man kan äta om man vill gå ner i vikt. Och sånt är ju aldrig fel :)

Jag har funderat och jag tycker att det är mycket roligare att läsa en blogg där det finns bilder. Jag brukar försöka att ha med bilder i mina inlägg men jag ska försöka att oftare lägga in bilder som jag tagit själv. Det känns roligare så. Idag blir det dock inga bilder för nu är klockan så mycket att jag måste gå och lägga mig om jag ska orka vara en trevlig människa imorgon.


Den é stooor!

Nu sitter jag hemma hos älsklingens mamma och skriver detta. Hon har sin TV som datorskärm och den är enorm, känns helskumt! :S Jag sitter på golvet och skriver med tangentbordet i knät haha :)

Idag lyckades älsklingen och jag löpa ett par skor, det blev Lacoste som var svarta och fina. Svart är bra för då syns inte smutsen lika snabbt :)

Sen har jag dansat Ragga och det var jättekul men svårt, jag satte inte riktigt rytmerna i koreografin men roligt var det. Fast min stackars lärare hade skadat knät så hon kunde inte visa ordentligt heller.

När jag kom hem så hade jag typ en kvart på mig att duscha, klä på mig, sminka mig och plocka ihop mina saker innan vi skulle åka men jag hann :) Och nu sitter jag här och väntar på att vi ska käka middag snart.

oj

oj vad mycket klockan är! jag måste ju gå och lägga mig nu. Imorn ska jag följa med och handla skor med älsklingen, dansa och äta middag med älsklingen och hans mor så då måste jag ju vara pigg. Men jag kom hem för ett tag sedan och så var datorn på och jag som den bloggoman jag blivit kan ju inte låta bli att skriva några ord.

Jag fick en chock när jag kom in i badrummet nu på kvällen. Mamma och R har varit och köpt en ny toalettsits...den är blå med sjöstjärnor och snäckor på. Too much enligt min smak men det kan jag vänja mig vid. Problemet var att den ser alldeles för stor ut för toaletten, helweird ser det ut nu.

Nu är klockan halv fyra på morgonen och jag kan faktiskt inte vara uppe längre!

Tränat!

Nu har jag tränat! Hejja mig :) Det känns bra, jag sa ju att man inte ska skjuta upp saker. Jag diskade, sen tränade jag och nu har jag duschat och lagt en ansiktsmask. Jag känner mig helfräsch. Jag har börjat läsa en bok om GI som heter Gi i praktiken och är skriven av Ola Lauritzson, för att ta reda på vad som är bra för mig att äta nu när jag vill gå ner i vikt inför min thailandsresa. Jag har också erkänt för mamma att jag har fuskat med mitt godislöfte och jag ska med start på måndag börja skriva matdagbok för att inte fuska mer.


Jobba natt

Det ska jag göra idag, eller inatt kanske är mer korrekt. Jobba alltså. Man får pengar och det är bra men jag skulle så himmla mycket hellre jobba på dagen. Det blir så konstigt när man håller på och vänder på dygnet sådär och så blir det att jag inte hittar på något på dagen för att jag bara går och väntar på att gå till jobbet och dagen efter är jag så trött att jag bara sover bort nästan hela dagen. Och sen så vips är helgen slut. Trist tycker jag, men jag behöver ju pengarna så vad gör man?

Igår var jag på bio med älsklingen, för en gångs skull så var det jag som bjöd. Nu är jag pank men det kändes bra att få betala ändå. Vi såg Step brothers, det är en komedi som handlar om två som är 40 som fortfarande bor hemma och så gifter sig deras föräldrar och de blir styvbrorsor. Det går inte så bra för dem att komma överens och hela situationen blir rätt komisk. Jag tycker att det var en ganska rolig film, inte jättebra, men ett bra sätt att fördriva en och en halv timme höstmörker med.



Nu är älsklingen med mina båda brorsor och spelar innebandy och det känns som att jag också borde träna men jag känner ingen inspiration alls. Igår hann jag inte med någon träning för E hörde av sig så det bar av att handla presenter och sedan träffade jag lilla Fny och råkade hänga med henne tills det var middagsdags, så då blev det ingen träning.

På måndag är det bara 60 dagar kvar tills jag åker till Thailand och då är det dags att ta ett riktigt krafttag för att komma i bikiniform. Man kan ju tycka att jag borde hinna få något resultat på 60 dagar, eller? Jag ska börja skriva matdagbok tror jag, för att hindra mig själv från att äta sånt som är onyttigt. För det som är onyttigt vill jag ju inte skriva ner och då får jag helt enkelt låta bli att äta det.

Som jag skrev igår så ska man inte skjuta upp på saker och jag har ju tid nu så det är bara för mig att sätta igång med träningen nu lik väl som på måndag. Rapport kommer senare.

En helt ny dag

Varje dag är en helt ny dag och det tycker jag att man ska ta tillvara på. Man kan starta om varje dag, blev inte dagen igår som man önskade så kan alltid dagen idag bli som man önskar. Man kan ta tag i problem man har eller kanske göra något som man alltid velat göra men aldrig vågat eller tagit sig tid för. Man ska inte skjuta upp viktiga saker heller, ta tag i det idag så kan du göra något annat imorgon. Och glöm aldrig att ta hand om dig själv, du ska visa både dig själv och de runt dig varje dag hur mycket du älskar dig och dem. Glöm inte det!

För att ta vara på min dag idag så ska jag låta bli att skjuta upp mitt skolarbete, jag ska skriva det där förbaskade mailet idag så att jag är klar och kan göra roligare saker i helgen. Dessutom så ska jag prata om det jag skrev om igår med den det gäller och förhoppningsvis så leder det till något bra. Om inte så kan jag i alla fall vara stolt över att jag försökt. Om jag hinner så kanske jag ska träna lite också men det tar jag som det kommer. Duscha och göra en hårinpackning ska jag i alla fall göra. Det är mysigt :) Och så kan jag tipsa om världens bästa grej också, när jag ändå är i farten. Babyolja! Det är hur bra som helst. Eftersom att jag tränar så mycket som jag gör så måste jag dscha en himmla massa och då blir huden alldeles torr. Jag är inget stort fan av att smörja in hela kroppen för det tar sån tid och man blir helt kletig. Då är babyolja den perfekta lösningen. När man duschat klart så tar man babyolja och smörjer in kroppen lite snabbt i duschen, sköljer av sig och sen är det klart. Man blir mjuk och len, slipper kladd med kräm, det går snabbt och är billigt också. Finns i mataffärer. Världens bästa :)


"I have a dream"

Som ni ser så klarade jag av att göra allt på min lista igår, känns riktigt bra faktiskt. Det känns som att både analysen och talet blev bra. Talet ska jag hålla om en halvtimma så vi får se efteråt hur det gick. Baletten gick också bra, det känns som att jag utvecklas hela tiden. Ikväll är det mer dans. Jag missade ju hela förra veckan så det kan bli jobbigt att ta igen tre dansklasser på en och samma kväll men det får gå helt enkelt.

Det är så himla svårt med förhållanden tycker jag. Inte bara förhållanden med den man älskar utan även med vänner och familj. Något litet kan bli något extremt stort bara sådär. Det blir svårt att prata om det och helt plötsligt tar det upp så mycket plats i ens tillvaro. Kanske bara för att man inte pratar om det, eller vad vet jag? Det riskerar att bara försöra allt och man tyckte egentligen inte att det var särskilt viktigt från början.

Att göra:

•     Skriva dansanalys

•      Skriva tal

•      Balettlektion

Fan vad jag är bra! Jag har klarat av punkt ett av tre på min lista och det känns jättebra! Nu ska jag bara fortsätta med punkt nummer två och så kommer punkt nummer tre som belöning sen.


Riksdagsbesök

Det låter ju som en tråkig rubrik men det var faktiskt inte alls så tråkigt att vara på riksdagen. Det roliga låg inte i vad de sa, ska jag vara ärlig så lyssnade jag faktiskt inte så mycket, det roliga var vad alla politiker gjorde. Vakterna sa till oss innan vi gick in att vi inte fick ha på mobiltelefoner inne riksdagen eftersom det skulle störa viktig elektronisk utrustning. Jag såg minst fem politiker som satt och knappade på sina mobiltelefoner och ytterligare några som hade sina framme. Vi fick inte heller ha med oss någonting att äta eller dricka i salen men mitt under alltihopa så reser sig vår finansminister upp och hämtar en massa kaffe till sig själv och sina kolleger. Några satt och läste tidningen, en pillade på mikrofonen, några satt bara och snurrade på sina stolar och flera politiker satt och petade naglarna eller såg allmänt ointresserade ut. Men det roligaste av allt var ändå hur barnsliga våra topppolitiker är. När Mona Sahlin debatterade mot någon i de andra partierna så satt Fredrik Reinfeldt och Maud Olofsson och viskade med varandra, skrattade och gjorde miner. Det var som rena högstadieklassen där inne i riksdagssalen. Jag undrar om de glömde att de blir filmade och faktiskt syns på skärmarna bakom Mona Sahlin när hon står där och pratar eller om det gör så med flit? Hur som helst så är det helt respektlöst enligt min mening. Självklart så behöver man inte tycka samma sak som någon eller respektera den personens åsikter men man ska alltid visa respekt för personen i fråga. Extra viktigt om man är en framstående person, de ska ju vara folkets ansikte utåt och då är det inte okej att bete sig som en tonåring i högstadiet. Fast jag msåte ju säga att det var väldigt komiskt att titta på.



Snygga miner :)


Lite ångest

Nu sitter jag och håller på att skriva en dansanalys, den ska lämnas in imorgon och jag har precis börjat. Dessutom jobbar jag på mitt tal om ätstörningar och vård. Det är svårt och nu ska jag dessutom på dans så jag hinner inte skriva mer ikväll. Jag kan nämligen inte missa dansen ikväll, jag var ju sjuk hela förra veckan och det är så svårt när man kommer efter.

Förutom detta har jag lite ångest över att det är vägning imorn. Jag åt så sjukt mycket tårta i helgen, dessutom drack jag vin vilket heller inte är bra för figuren. För att motverka uppåtkurva så gick jag från slussen till skolan idag, det tog ungefär en halvtimme. Jag gick av bussen en station före min också så det blev en extra promenad där och nu ska jag på dagens andra danspass. Jag får helt enkelt jobba järnet nu och sedan hålla tummarna för att vågen är på min sida imorgon.

Nu måste jag springa till dansen!


Sovmys

Har precis gått upp, bakom mig ligger älsklingen och snarkar. Vi har sovmorgon idag och det är alltid så mysigt. Snart är det dags för frukost, jag har tagit fram nötter, bär och kokat ägg så det blir en mysig och god frukost för oss. Senare idag har jag dans med en gästlärare. Det ska komma en gammal elev från Frysen som ska ha klass med oss som hon hade velat att en klass varit när hon gick där. Det ska bli kul.



Imorgon ska vi till riksdagen och tita på politiker. Jag har varit där en gång tidigare och det var inte så spännande som man kan tro men det blir säkert bättre den här gången...eller nåt.

En arg tant och en purjolök...

...är något som slog mig att jag ser ganska ofta i tunnelbanan. Idag klev hon på vid östermalmstorg. Egentligen är det väl en ganska konstig sak att gå runt och bära på. Hon hade inte matkassar med en massa olika grönsaker i utan bara en purjolök i handen. Konstigt folk finns det gott om.

Idag fick jag tillbaks ett matteprov på matte C som jag skrev för ett tag sedan. ALLA rätt! Jag blev väldigt förvånad, hur ofta sätter man alla rätt på prov nu för tiden??? Inte ofta skulle jag vilja påstå. Det var helt klart en humörhöjare :)

Idag skrev jag ett prov också. Ett prov som handlade om statsskick. Vi får se senare hur det gick...På dansen hade vi utvecklingssamtal. Det gick bra, jag fick mycket positiv respons och bra kritik. Det kändes väldigt givande och jag har fått veta vad jag ska jobba extra mycket på.

Som en berg-och-dal-bana

Efter den här veckan och den här helgen är jag tröttare än någonsin. Det tär på krafterna att vara sjuk och när jag inte tränar så blir jag bara tröttare. Helgen har varit fullspäckad så nu ska jag snart gå och lägga mig. Jag avslutade helgen med att fira min älsklings födelsedag hos honom med tårta och släktingar. Efter det åkte jag hem för att äta middag med familjen och goda vänner. Det var en mycket trevlig avslutning på en helg som varit både upp och ner i humöret.

Grattis älsklingen!

Grattis till min älskling som fyller 19 år idag den 12e oktober!

Lame ass party

Nu sitter jag på en fest som är skittråkig. Kom hit några yngre brudar som inte ens hälsade och sen resten grabbar som med alkohol i kroppen inte utgör ett särskilt givande sällskap. Inte värt att spendera en lördagskväll på det här. Skulle mycket hellre suttit hemma och kollat på film. Det enda bra är de goda tårtor som jag bakade :)

Det blev svart

I sita stund bytte jag byxor till ett par svarta istället för de gråa när jag skulle på begravningen. Det kändes helt enkelt lite bättre. Begravningen var jättefin, sorglig. Det var svårt att se alla så ledsna, tungt. Men det var ett fint avsked av en älskad person. Värst var det när de spelade så skimrande var aldrig havet. Då grät många.

Ångest

Nu har jag verkligen ångest för det här med kläderna! Partypumpsen slipper gå på begravning för jag hittade ett par låga svarta som jag kan ha istället men med kläderna är det svårare. Jag ahr valt ett par gråa byxor och en grå topp som jag tänkte ha en svart kavaj till. Tror ni att det funkar? Jag vill ju verkligen inte att det ska bli fel, det känns för viktigt för det.

Nu måste jag gå så det får duga det här, jag har inget val. Nu hoppas jag att jag fått med mig allt som jag skrivit upp på min lista. Ska dubbelkolla en extra gång för säkerhets skull.

Svart är svårt - inte svart är svårare

Dagen F är här idag, dagen för Farväl. Begravning. Klädsel brukar vara svart på begravningar, det brukar vara svårt. Jag har nämligen inte så mycket svart. Valfri klädsel visade sig vara ännu svårare. Valfritt borde ju betyda att de inte vill att man ska ha svart på sig men vad ska jag då ha? Har funderat på gråa byxor och nån kavaj till men jag vet inte. Svarta skor bör man ju åtminstone ha men de enda svarta jag här är partypumpsen. Jag antar att mina partypumps ska på begravning idag då. Jag får inte heller glömma näsdukar, jag kommer ju att gråta för sorgligt är det. Dessutom så brottas jag fortfarande med den här envisa förkylningen så det är nog bäst att jag inte glömmer.


Farväl Lasse Du kommer alltid att finnas i våra hjärtan.



Det blev inget bad igår, jag hann helt enkelt inte. Nu på morgonen innan jag åker till begravningen så ska jag ta mig tid att ta ett långt härligt bad och göra allt det som stod på den punkten igår. Det är viktigt att ta hand om sig själv, speciellt när allt inte är helt bra med en, så det ska jag göra. Först så måste jag packa ihop en massa grejer som jag ska ta med till älsklingen. Jag ska nämligen spendera hela helgen där och vi ska göra mycket olika saker så då behövs mycket olika kläder. Förutom det har jag lovat hans äldre bror att singstar ska följa med hem till dem. Det är viktigt att hålla vad man lovar.

klagar - fastnar

Jag klagade igår på att det bara går skit på TV, speciellt på dagarna. Ändå så fastnar jag! Idag fastnade jag en timma i morse och en timma på eftermiddagen framför något som egentligen inte skulle intresserat mig alls. Nu har jag precis inlett min tredje kvälsstimma framför TV:n. Hur sorgligt är inte det egentligen?

Det är bra för att jag inte kan dansa nu när jag är sjuk. Jag ringde till dansskolan och sjukanmälde mig och hon i receptionen bara skrattade när hon hörde min röst. Jag känner inte ens själv igen min egen röst. Det är ganska komiskt egentligen, om man bortser från all missad träning vill säga.

Jag har kollat på du är vad du äter ikväll med Anna Skipper. Idag var det Katrin Schulman som skulle vara med. Jag har nog aldrig hört någon gnälligare människa! Det var det enda hon gjorde, genom hela programmet. Det mest tragiska var nog ändå när hon deklarerade att man inte kunde leva och ha roligt i åtta veckor utan alkohol. Hello! Då är det ju något allvarligt fel i skallen på en, alkolist javisst!


alkoholist? vem vet. gnällspik? helt klart!

Appropå du är vad du äter så har jag gått ner nästan fyra kilo sen i somras vilket känns bra. Sakta men säkert heter det ju :) Mitt mål är att jag ska känna mig riktigt snygg när vi åker till Thailand om 70(!) dagar. Gud vad fort tiden går, 70 dagar är inte alls lång tid. Vad glad jag blir!

Ätstörningar för hela slanten

Nu har jag suttit hela dagen och läst på om ätstörningar för att jag ska ha något vettigt att komma med i mitt tal, jag har läst om diagnoser, symptom, anledningar, vård, inte vård osv. Nu är jag trött på det här! Jag gick inte på www.abkontakt.se vilket är en jättebra hemsida om man undrar något som har med ätstörningar att göra eller behöver komma i kontakt med någon som kan hjälpa en person med ätstörningar. Hur som helst så har jag fått reda på att över 100 000 människor i Sverige lider i dag av en ätstörning och det finns 43 mottagningar för dessa 100 000 personer. De betyder att varje mottagning måste ta emot drygt sex personer om dagen varje dag året runt för att alla ska få vård. Något säger mig att det inte är så. Dessutom så finns det ju såklart ett mörkertal, en massa människor som går runt med ett absurt förhållande till mat utan att för den skull få någon behandling mot ätstörningar. Vi ska inte heller glömma att många av dessa mottagningar inte enbart specialiserat sig på ätstörningar utan på andra psykiska åkommor såsom depressioner och liknande. Det gör ju också att alla inte kan få hjälp. Ibland är sanningen verkligen betungande.


Någonting annat som är sjukt som jag har stött på under min jakt på ätstörningsfakta är så kallade pro-ana sidor där tjejer som hon på bilden är idealet. De tycker att ben är det vackraste som finns och hävdar själva att de inte har en sjukdom utan att de valt en livsstil.

Inget städande har jag börjat med heller och mitt bad kan jag nog se mig i månen efter. Kanske hinner jag med det ikväll efter middagen i alla fall. Nu orkar jag hur som helst inte läsa något mer om några ätstörningar så jag ska nog börja städa lite nu istället. Bättre sent än aldrig.

Jag måste erkänna en sak. Jag börjar få sen höst/tidig vinter -känslor. Sådär som man kan få strax innan advent, när det är mörkt och man tänder ljus och allt är mysigt. Eller lite som det var på höstlovet när man var liten. Med Halloween och så. Det är antagligen för att jag mest vart hemma den här veckan. Lite konstigt är det allt.

Att göra:

Idag så är jag hemma från skolan igen, min lärare tyckte att det var lika bra att jag satt hemma och skrev  istället för i skolan så att jag blir frisk till nästa vecka. Så nu sitter jag här.
Idag ska jag ägna mig åt följande:

+ Samla information och börja skriva på mitt tal om ätstörningar
+ Plocka undan alla kläder som tagit över mitt rum som en amöba
+ Dammsuga under sängen (och resten av rummet när jag ändå håller på)
+ Ta ett hett bad, göra en hårinpackning, raka benen och bara mysa

Det får nog räcka för idag. På listan borde egentligen stått att slå in presenter men jag har redan vart kvick nog att göra det :) Så det blev en punkt mindre. Yay! Himmla fina blev presenterna också.



Så här ser inte mina presenter ut men jag kan ju inte lägga upp bilder innan jag gett bort dem, dessutom så är mina mycket finare :)


Pannkaka av hela smeten

Ibland är det här med att vara i par verkligen svårt. Det är inte så att jag skulle vilja vara utan, och jag är verkligen glad att jag alltid har någon att krypa ihop med när det behövs men dagar som denna blir jag bara trött. Det är svårt med kommunikation, den ena tror en sak och den andra en annan och så blir det bara pannkaka av alltihop. I vanliga fall gillar jag pannkaka men den här blev bara dålig.



Anledningen till att jag inte kollade på Sex and the City igår när jag låg hemma var att jag bara har ett avsnitt kvar. Det känns så sorgligt så jag vill inte riktigt kolla på det för då är det ju slut. Hemska tanke!

Idag hade vi examination i skolan, i dans. Improvisatorisk dans för att vara exakt. Det kändes som att det gick bra :) Imorgon ska jag sitta hemma hela dagen och skriva på ett tal om att samhället bör uppmärksamma fenomenet ätstörningar mer, så att flera kan få hjälp tidigare. Klurigt klurigt.

Snart så...

Måste ju skriva och berätta min min bror var grym och klarade sitt teoriprov igår! Hejja hejja! Snart är körkortet ditt :)

Nu har jag suttit framför TV:n nästan hela dagen, det är skittråkigt! Varför går det inga bra program på dagarna? TV-bolagen borde tänka på de stackarna som sitter sjuka hemma och inte kan göra annat än att titta på TV.

Host host

Nu har jag blivit sjuk. Suck! Sitter här hemma med en hals som gör att jag inte känner igen min egen röst. Den har fått eget liv och jag låter som en tonårsgrabb i målbrottet. Ska gå och göra mig en kopp te med citron i, någon sa att det skulle vara bra när man har ont i halsen.

Egentligen så gör det ingenting att jag är hemma idag, om det bara håller sig till en dag. För på tisdagar har jag bara dans och basgruppsmöte. Dansen kan jag ju ändå inte vara med på med ont i halsen för det är farligt farligt! Och basgruppsmöten är helt värdelösa. Så än så länge känns det inte så jobbigt.

Grey's Anatomy och Desperate Housewives har dragit igång igen och idag ska jag nog ägna mig åt att se på förra veckans avsnitt som jag har inspelade.


Jag tycker ingenting!

Sitter i skolan som vanligt, har samhällskunskap och svenska, vi pratar om demokrati. Vi diskuterar och tycker en massa. Det fungerar bra tills lärarna kommer med uppgiften; skriv ett argumenterande tal om vad -som-helst-som-du-vill-förändra-i-samhället. Helst plötsligt så tycker jag ingeting längre. Ingenting alls. Det är helt tomt i huvudet. Jag som alltid har en åsikt, vad hände?


Bättre sent än aldrig...

Som ni säkert märkt så har det varit rätt dött här under senaste tiden och jag har fått uppmaningar att skriva igen så nu gör jag det. Men jag hinner inte skriva så ofta nu när skolan och framför allt dansen kommit igång igen. Jag dansar 11 pass i veckan nu och många är sent på kvällarna så då blir bloggandet det som får lida. Tyvärr.

Den här helgen har varit helhärlig. I fredags så fikade jag med E och H på chokladfabriken som ligger vid tjärhovsplan. Jag kan helt klart rekomendera detta fik till alla chokladälskare där ute i världen. Efter fikat så åkte jag hem till M och fick låna partykläder (hon är en ängel!). Middag med familjen och sen drog jag iväg till lilla Fny. Där träffade jag gamla högstadie-tjej-gänget för förfix innan vi drog till Huset i gamla stan. Det var helmysigt att träffa alla igen och vi hade en rolig kväll.



Igår var det 40-års kalas som spårade lite mitt i natten men var väldigt roligt. Älsklingens bror fick i sig ungefär 17 för många glas vin vilket gjorde honom sjukt fnittrig. Mycket roligt. Frågan är bara hur han mår idag... Jag lärde mig också att nästan-11-åringar kan vara mycket grova i mun :S

Ikväll har jag varit på mysig middag i Brottby och bara haft jättetrevligt så det känns som en lyckad helg. Och älsklingen stannar över natten vilket gör det hela ännu bättre :)