Det bästa barnet


I den bästa av världar är vi alla snygga och framgångsrika, eller? Hittade en bok som handlar om hur vi i framtiden kanske kommer att kunna vara om vi inte passar oss noga. En värld där vi skräddarsyr våra egna barn med hjälp av bio- och genteknik så att de ska bli perfekta. Boken heter "Ursäkta men din själ dog nyss" och är skriven av Danny Wattin.

"Ursäkta, men din själ dog nyss är en berättelse om vikten av medkänsla i en tid av självupptagenhet. Med avstamp i aktuell forskning inom gen- och bioteknik och den snabbt ökade handeln med mänskliga arvsanlag målar Danny Wattin upp en värld där människan offrat det hon behöver för att få det hon vill ha. En värld inte helt olik vår egen. Där mäklare säljer attraktiva blondiners ägg till högstbjudande, nobelpristagarspermier beställs över nätet och graviditeter läggs ut på fattiga kvinnor i andra delar av världen. En plats där fulhet är ondska, barn en mänsklig rättighet och kärlek endast kan finnas av den som är beredd att försaka allting annat."

Klippet ovan är en film om boken som jag rekomenderar att ni tittar på för det ger en helt klart en tankeställare. Mer om boken kan ni läsa här.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback