MJ is back! But shame on him...


Ni har väl inte missat Michael Jacksons nysläppta låt "This is it"? Den är helt okej tycker jag, lite soft och lite mysig :) Passar bra i höstmörkret.

Men självklart är inte allt frid och fröjd och höstmysigt. Det har visat sig att låten skrevs tillsammans med Paul Anka redan på 80-talet och att han har rättigheterna till den. Dessutom har den redan gjorts en gång av Safire under 90-talets början. Alltså är låten en ren och skär stöld. Shame on you MJ! Lyssna på likheterna här:


Dock så tycker jag att MJ's version är tusen gånger bättre, men det rättfärdigar ändå inte stöld.


Kommentarer
Postat av: Malin från klassen ;)

Det har visat sig att låten skrevs tillsammans med Paul Anka redan på 80-talet och att han har rättigheterna till den. Dessutom har den redan gjorts en gång av Safire under 90-talets början.



Men hallå, om Ankan har rättigheterna till låten så har han väl det?

2009-10-13 @ 19:24:19
Postat av: Linda

Malin: Ja det stämmer och därför så har inte MJ sätt att göra låten som sin utan Ankas tillåtelse och det har han inte haft = stöld.

2009-10-13 @ 19:28:13
URL: http://engelflickan.blogg.se/
Postat av: malin igen

ja men de står ju tillsammans med? Vem är det som ankan skrivit den tillsammans med, trodde att det var MJ, men det kanske det inte är?

2009-10-14 @ 17:54:13
Postat av: Linda

Malin: Jo jag tror att det är tillsammans med MJ men det betyder inte att MJ har rätt att göra som han vill med den. Det kan ju även vara så att någon har skrivit text och någon musik eller att Anka har fått rättigheterna till den av någon anledning.

2009-10-14 @ 18:11:52
URL: http://engelflickan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback